Felhívás az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára rendezendő kiállítással kapcsolatban

2016.08.22.
„Friss szelek, fényes szelek fújnak…” TEGYÜK ÉLŐVÉ A TÖRTÉNELMET!

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár a Dobó István Vármúzeummal és a Magyar Nemzeti Levéltár Heves Megyei Levéltárával közösen emlékkiállítást rendez az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából.

                                                              

Az összefogás célja, hogy méltóképp megemlékezzünk az évfordulóról, s az érdeklődőknek bemutassuk az 1956-os forradalom és szabadságharc egri és Heves megyei történéseit. Fontosnak tartjuk, hogy a 60. évfordulón a különböző korosztályok megismerjék az ’56-os forradalom és szabadságharc történéseit, hátterét, ok-okozati összefüggéseit.

A kiállítás írásos és tárgyi emlékei nemcsak a forradalom eseményeit, hanem az azt körbeölelő történelmi és társadalmi hátteret is felelevenítik. Ehhez kérjük az Ön segítségét!

Amennyiben van az 1950-es évekből családi fotója, utcán, az otthonában vagy a munkahelyén készült fényképe, tárgyi emléke, érdekes története, kérjük ossza meg velünk!

 

Az emlékeket – személyesen vagy elektronikusan - 2016. szeptember 30-ig várjuk Egerben a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárba, Heves megye településein pedig a települési könyvtárba. A behozott fotókról digitális másolatot készítünk, s a tárgyi emlékekkel együtt láthatóak lesznek a kiállításon. (A fényképeket archiválás után visszaadjuk Önnek.)

 

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár elérhetőségei:

Cím: 3300 Eger, Kossuth L. u. 16., 36/516-632, 36/516-595

E-mail: info@brody.iif.hu

Kontakt: Vasné Varga Zita könyvtáros (e-mail: vzita@brody.iif.hu) és Veresné Lefler Katalin könyvtáros (e-mail: hmkonyvtarkozi@ella.hu)

 


Az emlékkiállítást az "1956-os Emlékbizottság" támogatja és az "A magyar szabadság éve" elnevezésű programsorozat keretében valósul meg.

Utolsó frissítés:

2017.04.12.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges