Beszámoló levéltárpedagógiai foglalkozássorozatról az Újkor.hu-n

2023.09.05.
Az Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola diákjai 2021 és 2023 között összesen öt alkalommal vettek részt az MNL Heves Vármegyei Levéltára által szervezett levéltárpedagógiai foglalkozásokon. A rendhagyó történelemórákon a 6-8. osztályos tanulók aktuális tanulmányaikhoz kapcsolódó forrásokkal ismerkedhettek meg.

A foglalkozások alkalmával a török kor, a reformkor, az I. világháború, a Horthy-korszak, valamint a Rákosi- és a Kádár-korszak helyi vonatkozású levéltári forrásai kerültek bemutatásra. A lelkes és érdeklődő diákok több esetben maguk olvasták fel és értelmezték az írott dokumentumokat, illetve ezekhez kapcsolódó, játékos feladatok segítségével mélyíthették el történelmi ismereteiket.

A foglalkozássorozatról összefoglaló cikk jelent meg az Újkor.hu oldalon, Hunyadi-Buzás Éva történelemtanár, az Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola pedagógusa tollából. A beszámoló az órák tematikája mellett felsorolja a bemutatott történeti forrásokat, illetve közli a résztvevő diákok véleményét és tapasztalatait.

A cikk az alábbi oldalon olvasható:

https://ujkor.hu/content/leveltarban-jartunk-kincseket-talaltunk-egy-felso-tagozatos-leveltarpedagogiai-foglalkozassorozat

 

Utolsó frissítés:

2023.09.05.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges