Jelenlegi hely

European Digital Treasures (Európa Digitális Kincsei)

2020.01.21.
MNL Fejér Megyei Levéltára

A Magyar Nemzeti Levéltár csatlakozott a European Digital Treasures (Európa Digitális Kincsei) című 2018-tól 2022 őszéig tartó nemzetközi projekthez, amelynek célja a levéltári anyagok minél szélesebb körű bemutatása.

Részletek: http://mnl.gov.hu/mnl/ol/hirek/bemutatkozik_a_european_digital_treasures_projekt

A projekt egyik első lépéseként három digitális, úgynevezett transzmédia kiállítás készül, melyek igen széles témákkal foglalkoznak (az alkímiától a zenetörténetig). A vándorkiállítások 2021-ben indulnak útra Norvégiából Ausztrián át egészen Máltáig. Magyarországon az MNL Országos Levéltárának Bécsi kapu téri főépületében lesz látható mindhárom tárlat. Természetesen a kiállítások hazánkba érkezése előtt részletes híradással fogunk jelentkezni.

A projekt másik célja, hogy újabb mód(ok)on egyengesse a levéltárak útját a 21. század kihívásai felé. Ezért kérdőíves konzultációra hívjuk a levéltárak egyik leglelkesebb felhasználói rétegét, az ún. „ezüstgeneráció” tagjait. A kérdőívünkben a 60 év feletti aktív nyugdíjas kutatóink felhasználói igényeit és kutatói szokásait szeretnénk megismerni. Kérjük, töltse ki a kérdéssort és véleményével segítse a levéltári szolgáltatások színvonalának javítását.

A kérdőív elérhető itt: https://www.surveymonkey.com/r/europadigitaliskincsei

Köszönjük, hogy időt fordít a kérdőív kitöltésére ezzel is segítve a közös gondolkodást!

Utolsó frissítés:

2020.03.02.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges