Jelenlegi hely

Vendéglátás Zalaegerszegen a 18–20. században – Az MNL Zala Megyei Levéltárának konferenciája

2022.09.27.
A Magyar Nemzeti Levéltár Zala Megyei Levéltára 2022. szeptember 21-én „Vendéglátás Zalaegerszegen a 18–20. században” címmel rendezett konferenciát. A rendezvénynek a város díszterme adott otthont.

A konferencia résztvevőit Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte, aki többek között a helyi vendéglátással kapcsolatos gyermekkori, fiatalkori él-ményeit is megosztotta a hallgatósággal. A jelenlévők kilenc előadást hallgathattak meg dr. Káli Csaba, a levéltár igazgatóhelyettesének elnöklésével zajló rendezvényen.

Az előadások a legkülönfélébb nézőpontokból közelítettek a téma felé. Előfordult, hogy egy-egy nevezetesebb vendéglátóhelyet vagy egy utca, városrész ismertebb helyeit, esetleg a ven-dégfogadó helyek egy típusát jelenítettek meg, vagy éppen egy, az összes „műintézményt” érintő folyamatot mutattak be az előadók. Aki nem tudott részt venni a rendezvényen, az sem maradt le semmiről, ugyanis a tervek szerint az előadások tanulmányokká bővített formában hamarosan meg fognak jelenni egy kötetben.

A rendezvény Zalaegerszeg Megyei Jogú Város és a Magyar Nemzeti Levéltár támogatásával valósult meg.

A konferencia meghívója

 

Képgaléria Zalaegerszeg Megyei Jogú Város honlapján: Vendéglátás Zalaegerszegen - konferencia

A Zalai Hírlap tudósítása: A zalaegerszegi vendéglátás múltja elevenedett meg a megyeszékhelyi konferencián

A ZalaMédia tudósítása: Kocsmák, kávéházak tündöklése és bukása

 

Utolsó frissítés:

2022.11.08.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges