Jelenlegi hely

Kulturális Örökség Napjai az MNL Veszprém Megyei Levéltárában

2019.09.11.
2019. szeptember 21-én szombaton az MNL Veszprém Megyei Levéltára első alkalommal csatlakozik a Kulturális Örökség Napjai országos rendezvénysorozatához.

10 órától "300 éve újra a Bakony szívében" címmel a zirci Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóházzal együttműködésben készült új időszaki kiállítás megnyitójára kerül sor. Dr. Vida Beáta történész-muzeológus tart tárlatvezetést a levéltár kiállítóterében. A kiállítást eredetileg a Reguly Antal Múzeum 2018-ban Zirc második betelepítésének 300. évfordulójára állította össze.

http://regulymuzeum.hu/tartalom/300-eve-ujra-bakony-sziveben-1

 

A kiállítás megtekintését követően 10.30-tól félóránként vezetett körsétákat tartunk az épületben az előzetesen regisztrált látogatóknak.

Az egykori Magyar Királyi „Kinizsi Pál” Honvéd Altisztképző és -nevelő Intézet 1928-ban emelt impozáns főépülete 2005 óta a levéltár székházépületeként funkcionál. A kétszeresen szimmetrikus, csak az udvar felől lépcsőházzal kiegészített épület alaprajza egy 73 x 40 méteres téglalapba írható be. A háromemeletes épület teljes hosszában végigfutó belső folyosókról nyílnak az irodák, a rendezőszobák, a közösségi, műhely- és egyéb célra kialakított helyiségek. Az épület két keresztszárnyában találhatók a levéltári anyag tárolására használt raktárak, ill. a földszinten a kutató- és ügyfélszolgálat helyiségei. A nagyközönség számára hétköznap a kutatóterem és a kiállítótér, rendezvények alkalmával az előadóterem látogatható, ezúttal azonban a zárt terekbe is bepillantást engedünk, miközben munkatársaink az épület történetével és más levéltári különlegességekkel is megismertetik az érdeklődőket.

 

Kérjük, hogy a programokra előzetesen regisztráljanak az alábbi elérhetőségen:
http://www.hegyistudio.hu/veml/

A rendezvényeken készült fotókat megtekinthetik a Galériák menüpontban, vagy az alábbi linkekre kattintva:
http://mnl.gov.hu/mnl/veml/galeria/300_eve_a_bakony_sziveben_cimu_zirci_kiallitas_megnyitoja_leveltarunkban

http://mnl.gov.hu/mnl/veml/galeria/kulturalis_orokseg_napjai_leveltarunkban

A Veszprém TV rendezvényről készült riportját megtekinthetik az alábbi linkre kattintva:
https://www.veszpremtv.hu/tv-musor/orokseg-napok-a-leveltarban/?fbclid=IwAR1Z0iCxqMvgsQpmieyQZRJ-uEN0r7xKUaFZaC4F1_8gAhvUkKu4Ydcw46c

 

Utolsó frissítés:

2019.09.25.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges