Jelenlegi hely

Altisztek látogatása levéltárunkban

2018.04.12.
2018. április 10-én a Magyar Honvédség Altiszti Akadémia Kinizsi Pál Altiszti Oktatási Osztály szervezésében, Kovács Anna Mária őrnagy asszony vezetésével egy 24 fős altiszti delegáció érkezett hozzánk levéltárlátogatásra.

A látogatás célja a veszprémi altisztképzés múltjának ápolása, valamint az egykori Magyar Királyi „Kinizsi Pál” Honvéd Altisztképző és -nevelő Intézet 1928-ban emelt impozáns főépületének – amely levéltárunk veszprémi székházépületével azonos – megtekintése volt.
A Magyar Nemzeti Levéltár Veszprém Megyei Levéltára szoros együttműködést ápol a Szentendrén működő Magyar Honvédség Altiszti Akadémiával, így minden évben több évfolyam is ellátogat hozzánk. Az altisztek Nagy Balázs Vince levéltáros szakmai vezetésével megtekintették a veszprémi altisztképzés múltjáról szóló állandó kiállításunkat, majd az oktatótermünkben hallgathattak meg egy rövid előadást az altisztképzés múltjáról. Az egykori Altisztképző Intézet épületének bemutatása után az intézményben tanult és oktatott hős katonák emléke előtt tisztelegtünk a levéltár udvarán R. Kiss Lenke veszprémi szobrászművész Memento című bronzszobránál.

Utolsó frissítés:

2018.05.31.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges