Jelenlegi hely

A veszprémi báthorysok jártak levéltárunkban

2020.09.22.
2020. szeptember 16-án a veszprémi Báthory István Általános Iskola 5.c osztályos tanulói látogattak el hozzánk, hogy osztályfőnökükkel együtt részt vegyenek egy levéltári foglalkozáson.

A koronavírus-járvány miatt különböző megelőző óvintézkedéseket tettünk, hogy az iskolások biztonságban és az egészségük veszélyeztetése nélkül részt vehessenek a levéltári órán. A kézfertőtlenítés és a szájmaszk használata mellett ügyeltünk a szociális távolság megtartására is. Az osztályt két kisebb csoportra bontottuk, így is vigyázva a gyermekek egészségére.

A levéltári órán a levéltár épületéről és a levéltárosi munkáról, a levéltár működéséről kaptak információt. Az óra második felében a családtörténeti kutatás rejtelmeibe vezettük be a diákokat, ismertetve a Magyar Nemzeti Levéltár Hetedíziglen c. családtörténeti projekt részleteit. A levéltári foglalkozás befejezéseként a levéltár udvarán található R. Kiss Lenke Memento c. szobrát néztük meg közösen, amelyet a hajdani Jutasi Altisztképző hősi halott oktatói és növendékei emlékére állítottak.

Utolsó frissítés:

2020.10.02.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges