Angol nyelvű honlap fejlesztése

 

Intézményi látogatóbarát fejlesztés – angol nyelvű honlap fejlesztése

 

Az MNL Veszprém Vármegyei Levéltára angol nyelvű honlapjának fejlesztésével az angol nyelven történő kommunikáció biztosítása, egy új, színvonalas, jól átlátható, okostelefonra is optimalizált felület létrehozása volt a cél.

A fejlesztésnek köszönhetően egy egységes, komplex és informatív honlapot sikerült létrehozni. A magyar nyelvűtől függetlenül működő angol nyelvű felület megvalósítása hatalmas segítség a külföldi érdeklődők és vendégek számára, akik megfelelő információhoz juthatnak a levéltár elérhetőségeiről, működéséről, a levéltári kutatásról, az ügyintézésről, a levéltár múltjáról, közművelődési és levéltár-pedagógiai programjainkról, tudományos munkánkról, kiadványainkról, illetve megoszthatjuk velük aktuális híreinket, rendezvényeinket, programjainkat.

 

 

A projektben megvalósult az angol menüszerkezet kialakítása, aloldalak létrehozása a felületen. Az admin rendszerben a honlap teljes szerkeszthetősége, kezelhetősége megoldott. A projektben a hírek képváltó funkcióval történő megjelenítése, médianyagok és adatbázisok elérése is megvalósult. A felületen külön menüpontot hoztunk létre a Veszprém-Balaton 2023 EKF programoknak, ahol a levéltári projektekről, aktuális és megvalósulás alatt álló programjainkról is tájékozódhatnak a külföldi érdeklődők.

 

 

A fejlesztés azt is eredményezi, hogy külföldi partnerintézmények számára is fontos információkat tudunk közvetíteni levéltárunkról, ezáltal erősíthetjük és növelhetjük kapcsolati hálónkat.

Az angol nyelvű oldalra a magyar oldalon jobbra fent található, földgömb ikonnal jelzett nyelvválasztóra kattintva lehet átlépni.

 

 

Az angol nyelvű honlap fejlesztése a Veszprém-Balaton 2023 EKF program OC-AUD/1-2022/164624 számú pályázatának keretében az intézmény látogatóbarát fejlesztésének céljával  valósult meg.