Levéltárosok számoltak be '56 történéseiről

A Magyar Nemzeti Levéltár Tolna Megyei Levéltára pénteken rendezte meg huszadik levéltári napját a PTE KPVK A-épületében.
2016.11.16.

A „Hétköznapok 1956-ban” címet viselő konferencián a megjelenteket dr. Várady Zoltán levéltár-igazgató és dr. Horváth Béla dékán köszöntötte. A szimpóziumot dr. Szabó Csaba, az MLN általános főigazgató-helyettese nyitotta meg. Az előadások sorában a Fejér Megyei Levéltár főlevéltárosa, dr. Czetz Balázs „Ígéretekből nem lesz demokrácia”, avagy Fejér megye politikai, gazdasági, társadalmi viszonyai a Rákosi-korszakban címmel volt az első. Somogy megye forradalmi eseményeiről dr. Szántó László nyugalmazott igazgatóhelyettes, míg a Baranya megyében történtekről (A mecseki láthatatlanok) Rozs András nyugalmazott főlevéltáros számolt be.

Ezt követően a Tolna megyei eseményeket elevenítette fel Ruzsa Éva igazgatóhelyettes, aki Panaszok és sérelmek Tolna megyében, az 1950-es évek első felében „felütéssel” tartott prezentációt. Aradi Gábor levéltáros a megyei vidéken zajló 56-os eseményekről beszélt, míg dr. Dobos Gyula nyugalmazott levéltár-igazgató a megtorlásról értekezett. A konferenciát hozzászólások és vita zárta.

Forrás:

http://www.teol.hu/tolna/kozelet/leveltarosok-szamoltak-be-56-torteneseirol-693688

 

 

Galéria

http://mnl.gov.hu/mnl/tml/galeria/20_leveltari_nap

 

A rendezvény az NKA támogatásával valósult meg!

http://80.99.236.241:81/NKA_belso/_temp/ckfinder/images/NKA_logo_2012_RGB.png

www.nka.hu

Utolsó frissítés:

2017.06.16.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges