Jelenlegi hely

Víz Világnapja

2016.03.25.
Március 22-én a Víz Világnapja alkalmából nyíló kiállításokra hívunk és várunk minden érdeklődőt a Kállay Gyűjteménnyel közösen!

A Széchenyi u. 4. sz. alatt a földszinten április 12-ig hétköznap 8,00-16,00 között ingyenesen megtekinthető kamarakiállításban látható a levéltárban őrzött, Széchenyi István által írt levél, a szabályozás előtti Tiszát ábrázoló térkép, a témát érintő néhány forrás és szakirodalom, valamint a  Nyíregyházi Egyetem Vizuális Kultúra Intézetének Széchenyi rajzpályázatára érkezett néhány díjnyertes alkotás is.  A Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Történeti Gyűjteményének legszebb iratai szintén helyet kaptak a kiállításban, többek között egy díszes mérnöki oklevél, a vízszabályozó társulatok és igazgatóság vezetőinek fényképét tartalmazó különleges díszalbum, Péchy László fotói és személyes tárgyai. A Jósa András Múzeum pedig térképes könyvét mutatja be a levéltárban.

A levéltárral szemben lévő Kállay Gyűjtemény nagyszabású kiállítása a közgyűjtemények együttműködésének köszönhetően rendkívül látványosan, sokféle forrással tükrözi vissza a Tisza-szabályozás időszakát és munkálatait. A megnyitó 2016. március 22-én 11 órakor lesz a Nyírvíz Palotában. A kiállítás szeptember elejéig látogatható. 

Utolsó frissítés:

2017.04.12.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges