Jelenlegi hely

Kutatói Kerekasztal

2016.09.28.

2016. szeptember 26-án a levéltárosok mellett a városi közgyűjtemények könyvtárosai is érdeklődtek Tomasovszki Anita könyvtár-igazgató munkája és szakmai elképzelései iránt.

Galéria

Az év utolsó értekezletén új kolléganőnkkel ismerkedtünk és könyvtári közös dolgainkról beszélgettünk. A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár új vezetője hasznos ismeretekkel és a mai kor kihívásaira adandó válaszokkal érkezett nemrég Debrecenből Nyíregyházára. Mint a bemutatkozását követő eszmecseréből kiviláglott, a kommunikációt nem csak napjaink fontos meghatározójának tartja, hanem a szakmai együttműködés alapjának is tekinti.

Az intézmények egyeztetésének minden formája a kutatókat segítheti, hiszen ha ismerjük egymás munkáját, eredményeit, akkor célirányosan tudjuk útbaigazítani a hozzánk forduló érdeklődőket. Az állománygyarapítás lehetőségein, a könyvek cseréjén, a gyűjtőkörön kívül eső köteteknek a megfelelő könyvtárba juttatásán, az ésszerű és célszerű könyrendelésen, a duplikálodástól mentes digitalizáláson túl felvetődött a programegyeztetés, az informatika szerepe és kihívásai, a diákok számára rendezendő közgyűjteményi nap, a könyvtár-túra, a virtuális könyvtáros-kör gondolata is. Örömmmel hallottuk, hogy a világhálón is elérhető Nyírvidék után olvashatjuk már a Szatmári Lapokat, sőt a könyvtárban a digitalizált Kelet-Magyarországot is. A megyei könyvtár állományáról, programjairól, szolgáltatásairól honlapjukról, valamint facebook oldalukról is tájékozódhatnak az olvasni szeretők, a könyvtár szolgáltatásait igénybe venni kívánók.

A levéltár és a Jósa András Múzeum Szakkönyvtára, a Szent Atanáz Hittudományi Főiskola Könyvtára, a Nyíregyházi Egyetem Könyvtára és a megyei könyvtár munkatársainak együttgondolkodása új aspektusokat nyit a közös munkában.  

Utolsó frissítés:

2018.06.01.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges