Ötödik alkalommal tartottuk meg népszerű előadássorozatunkat

2023.11.10.

2023. október 24-én zárult az immáron ötödik családfa- és családtörténet-kutató kurzusunk az MNL Somogy Vármegyei Levéltárában, amelyet a hónap négy keddjén, a koraesti órákban tartottunk.
Az első két alkalommal a családban fellehető információk összegyűjtése és rendszerezése, az anyakönyvek jellemzői, valamint az anyakönyvi kutatás módszertana került terítékre. A kurzus második felében a családtörténet-kutatás egyéb lehetőségeit vettük számba: a levéltárban található forrásokról, valamint az egyre több adatbázisban való kutatási lehetőségekről hallgathatott meg előadásokat a közönség.
A résztvevők legvégül raktári körbevezetésen vehettek részt, amely során elsősorban levéltári gyűjteményünk legrégebbi és legértékesebb okleveleiből mutattunk be néhányat. Zárásként a résztvevők számára egy–egy névre szóló – a kurzus elvégzését igazoló – oklevél és ajándékkönyv átadásával köszöntük meg figyelmet.
Az előadássorozat során rávilágítottunk saját személyes múltunk kutatásának fontosságára, a családban fellelhető „kincsek” – a felmenők emlékezete, fotók, levelek, iratok, tárgyak, történetek, események, családi legendák – összegyűjtésének, megőrzésének jelentőségére, valamint azoknak az utódok számára való továbbadására.
Az alább látható képeket Fejes László, az MNL Somogy Vármegyei Levéltárának levéltári asszisztense készítette.
 

Jakab Georgina
 

 

Utolsó frissítés:

2023.12.08.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges