Levéltárosok gyűjtöttek adományt a rászorulóknak adventben

Szerző: Borsodi Attila
2023.12.18.
Adventben, karácsonyhoz közeledve a Magyar Nemzeti Levéltárban a munkatársak idén gyűjtést szerveztek annak érdekében, hogy másoknak, a rászorulóknak szebbé tegyék az ünnepet. A gyűjtés kettős céllal valósult meg.

A Magyar Nemzeti Levéltár (MNL) idén szerepet vállalt egy nagyszabású adománygyűjtésben, amiben a munkatársak Veszprém vármegyei gyermekotthonokban élők karácsonyi kívánságait teljesítették. Így más közintézményekben dolgozókkal együttműködésben országszerte összességében több száz kiskorú gyermek kívánsága válhatott valóra.

A Levéltár azt vállalta, hogy 25 rászorulónak tesz ajándékot a karácsonyfa alá, közülük a legfiatalabb gyermekek 1 évesek, a legidősebb 16 éves. A teljesíthető kívánságok között egyebek mellett olyanok szerepeltek, mint kapus kesztyű, bőr focilabda, okos óra, traktor, szerelőkészlet, távirányítású autó, játszószőnyeg vagy éppen készségfejlesztő játékok. A gyermekek több kívánságot is felsoroltak, ezek közül az MNL munkatársak adományainak köszönhetően egyet vagy többet sikerült teljesíteni, egy adott összehatárig. Ami fontos, egyetlen gyermek sem marad karácsonyi ajándék nélkül.

A Magyar Nemzeti Levéltár munkatársai nemcsak a Veszprém vármegyei gyermekotthonokban élők karácsonyi kívánságait teljesítették, hanem a Gyermekleukémia Alapítvány működését is támogatták. Tették ezt azért, mert úgy gondolták, hogy érdemes azok mellé állni, akik a leginkább rászorulókat segítik nemcsak az év végéhez közeledve, hanem egész esztendőben, a mindennapokban. A szervezet ugyanis olyan súlyos betegséggel küzdő gyermekek családját támogatja, akiknek a legyőzendő kór lelki súlya mellett komoly anyagi terhekkel is meg kell küzdeniük. A Magyar Nemzeti Levéltár munkatársai ehhez a kemény küzdelemhez adtak segítséget.


 

 

Utolsó frissítés:

2023.12.31.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges