Animációs pályázatot indít a levéltár

2020.05.12.
A Magyar Nemzeti Levéltár (MNL) online animációs pályázatot hirdet. A pályázattal szeretnénk egy kis humort és kreativitást csempészni az otthonmaradó követőink mindennapjaiba, úgy hogy közben még többet megtudhatnak a levéltári iratanyagról.

A világjárvány okozta feszültség és távolmaradás mindenkit megvisel. A nehéz időkben kiemelten fontosnak tartjuk a közösség erősítését és a kommunikáció folytonosságát. A pályázók mind egy-egy levéltári irat részletet, vagy képet, képanyagot fognak felhasználni az animáció elkészítéséhez. A levéltár dokumentumainak jelentősége és fontossága mellett esztétikai értékeire is szeretnénk felhívni a figyelmet. Levéltárosaink gondosan kiválogattak több mint 50 dokumentumot, amelyet a pályázók megismerhetnek és egyénileg alakíthatnak, mozgathatnak pályázatukban. A feladat, hogy a levéltár által biztosított saját képanyagból rövid (maximum 30 másodperces), kreatív animációk szülessenek. Az animációkat GIF, MP4 vagy MOV formátumokban várjuk.

 

Jelentkezők

A pályázatra korhatárra való tekintet nélkül bárki jelentkezhet.

 

Jelentkezés menete

A pályázat akkor tekinthető befejezettnek, amennyiben a motusimago@mnl.gov.hu email címre határidőn belül (2020. június 15.) megérkezik a pályázó kitöltött személyes adatlapja (a lap alján letölthető) és az elkészített animáció. Wetransfer linkeket is elfogadunk, de a file nevében fel kell tüntetni a pályázó nevét. A pályázó a pályázat és az adatkezelési tájékoztató ismeretében kitöltött adatlap beküldésével elfogadja a Szerzői jogokról és személyhez fűződő jogokról szóló tájékoztatóban foglaltakat, mely egyben felhasználási hozzájárulást is tartalmaz.

 

Beküldött pályázat

A beküldött animáció maximum 30 másodperces, a levéltár által megjelölt kép és iratanyagból készülhet. Az alábbi formátumokat fogadjuk el: MP4, GIF, MOV.

 

Felhasználható anyagok

Az animációk készítéséhez az MNL Országos Levéltárának iratanyagából válogattunk. Az összeállított fotó és iratlista rövid ismertetővel együtt megtekinthető és letölthető az alábbi linken: Motus Imago. A pályázók a levéltár által biztosított anyagokat használhatják fel az animáció elkészítéséhez. A pályázat központi elemének a levéltár által biztosított anyagnak kell lennie, de kiegészítésként egyéb grafikai elemek, fotók felhasználhatók.

 

Határidő és eredményhirdetés

A pályázat beküldésének határideje: 2020. június 15. éjfél. A zsűri által nyertesként kiválasztott pályázót a jelentkezéskor megadott telefonszámon vagy emailben értesítjük, 2020. június 22-ig. A közönségszavazás nyertesét szintén a jelentkezéskor megadott telefonon vagy emailben értesítjük a közönségszavazás lezárulta után 2020. július 2-án.

 

Pályázatok elbírálása

A bírálásnál a pályázatok kreativitása, kivitelezése, üzenete a meghatározó szempont. A beérkezett pályázatok előválogatása után a zsűri kiválasztja a díjazottat. A többi előválogatott pályázatot feltölti az MNL OL Facebook oldalára. A zsűri díjazottja mellett a második díjazott közönségszavazással kerül ki a többi pályázó közül. A közönségszavazás időszaka: 2020. június 17. – július 1.

 

Díjak

A zsűri és a közönségszavazás díjazottja értékes ajándékcsomagot nyer.

 

A pályázat kiírója és lebonyolítója

Magyar Nemzeti Levéltár, 1014 Budapest, Bécsi kapu tér 2-4.

 

 

 

 

 

 

Utolsó frissítés:

2020.06.15.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges