Jelenlegi hely

A járvány ellenére is sokan részt vettek a Kulturális Örökség Napjain

2020.09.25.
Az idei évben szeptember 19-20-án került sor a Kulturális Örökség Napjaira, amelyre ezúttal is kétnapos programsorozattal készültünk. A pandémiás helyzet miatt a tavalyinál kevesebb látogató tért be hozzánk, azonban így is több mint ötszáz fő volt kíváncsi programjainkra.

Bécsi kapu téri épületünkben ezúttal is épületvezetéssel, valamint iratbemutatókkal vártuk az érdeklődőket mindkét napon. Új kiállításunk, A nemzet emlékezete – A magyar történelem mérföldkövei szintén ingyenesen megtekinthető volt a hétvége folyamán. Az előbbiek mellett vasárnap Magas élet a várban: Budavári séta címmel az előzetesen regisztrált érdeklődők tematikus sétán vehettek részt, amely során megismerhették a várkerületben élő egykori gazdasági, politikai elithez tartozó személyeket és történetüket.

Bár a beltéri programjainkon csak előzetes regisztrációt követően lehetett részt venni, továbbá a maszk viselése kötelező volt, látogatóink kedvét nem vette el az előírás betartása, így szombaton több mint kétszázan, vasárnap több mint háromszázan látogattak el hozzánk. Reméljük, hogy jövőre már kedvezőbb körülmények között kerül sor a Kulturális Örökség Napjaira, és még többen látogatnak el hozzánk.


Fotók: Lantos Zsuzsanna (MNL OL)

Utolsó frissítés:

2020.11.03.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges