Országos és helyi tudósítások a levéltárról

Az 1956-os helyi rendezvényeken való megjelenéseink
2016.10.24.

Az 1956-os emlékév több szolnoki rendezvényének megvalósulában is közreműködött levéltárunk.

A szeptember 1. november 4. között a város közterein látható óriásplakát kiállításról az M1 országos híradója Falusi Vajkkal, Szolnok város Kulturális Bizottságának elnökével készített riportot, aki nyilatkozatában kiemelte, hogy a kiállítás Dr. Cseh Géza főlevéltáros kutatómunkájának köszönhetően állt össze. 

A riport az alábbi linken érhető el: http://www.mediaklikk.hu/video/ma-delutan-2016-10-20-i-adas/

 

Október 20-án rendezték a három szolnoki közgyűjtemény (múzeum, könyvtár és levéltár) közös 1956-os versenyének döntőjét, melyet  Bojtos Gábor főlevéltáros vezetett le. A résztvevők díjazásához levéltárunk saját kiadványaival járult hozzá.

Szolnok TV, 2016. október 20.

 

Ugyanezen a napon városi ünnepség keretében köszöntötték az 1956-os forradalom és szabadságharc még köztünk élő résztvevőit és leszármazottait. Szalay Ferenc polgármester külön köszönetet mondott a levéltár munkatársainak a történelmi események feltárásában és bemutatásában vállalt kiemelkedő szerepéért. A meghívott díszvendégek között Dr. Cseh Géza főlevéltáros is Szolnokról szóló múltidéző kötetet vehetett át a város első emberétől.

Szolnok TV, 2016. október 20.

 

A délutáni rendezvények sorát emléktábla avatás zárta. A Szolnoki Pantheonban leplezték le Dancsi József és Kablay Lajos, az 1956-os forradalom helyi eseményei két kiemelkedő szereplőjének arcképét. Az ünnepségen Dancsi József, a Szolnoki Forradalmi Munkástanács elnökének életét Dr. Cseh Géza főlevéltáros ismertette az egybegyűltekkel.

Szolnok TV, 2016. október 20.

 

 

Utolsó frissítés:

2016.11.02.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges