Megjelent a Zounuk 30. kötete

2016.08.23.
A Magyar Nemzeti Levéltár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltárának évkönyve, a ZOUNUK immáron három évtizedes múltra tekint vissza, ezzel a megye legrégebbi, megszakítás nélkül megjelenő tudományos ismeretterjesztő kiadványa, mely helyi és országos szinten is magas színvonalat és szakmaiságot képvisel.

Az idei 370 oldalas kötet szerzői között olyan elismert kutatókat találni, mint például Hermann Róbert hadtörténész, akadémiai doktor, Bathó Edit, a Jász Múzeum igazgatója, Selmeczi László régész, Hidán Csaba egyetemi adjunktus, Varga Árpád megyei főügyész. Emellett fiatal, tehetséges kutatók is teret kaptak tudományos publikációik megjelentetésére. A ZOUNUK 30. kötetében összesen 8 tanulmány és 3 bevezetővel ellátott forrásközlés jelent meg. Ezen írások az elmúlt 300 év változatos témáit dolgozzák fel, a hadtörténettől kezdve a gazdaság- és közigazgatás-történeten át az 1956-os forradalom idején és után elkövetett bűnesetekig bezárólag.

A kötet nemcsak a tudományos élet művelőinek szolgál új kutatási eredményekkel, de a történelem és helytörténet iránt érdeklődő nagyközönségnek is számos újdonságot, ismeretet nyújt településük, megyéjük történelméről.

A 30. kötet különlegessége, hogy a nagy múltú kiadvány idei megjelentetését az eddigiektől eltérően nem költségvetési, vagy pályázati forrás, hanem szponzorok támogatása tette lehetővé.

Ezúton is köszönetet mondunk a Fornax Zrt, a Béres Gyógyszergyár Zrt, az Alumni Kiadó Kft és Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásáért, vezetőik kultúrapártoló szemléletéért, önzetlen nagyvonalúságáért!

A kötet 2000 forintos áron megvásárolható a Levéltárban, avagy e-mailben is megrendelhető, mely utóbbi esetben a kötet ára és a postaköltség átutalása után postán is el tudjuk küldeni az évkönyvet.

 

 

Az Új Néplap összefoglalója a sajtótájékoztatóról:

 

 

A Szolnok Televízió Híróra című műsorának rövid riportja az évkönyvről 30:47-től megtekinthető az alábbi linken:

 

 

A Kultúra.hu beszámolója az Évkönyv megjelenéséről:

http://www.kultura.hu/kinyilik-leveltar-zart

 

Utolsó frissítés:

2016.09.12.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges