Kiállításmegnyitó a Campuson

A megye 1956-os levéltári dokumentumaiból nyílt kiállítás Szolnokon
2016.10.26.
2016. október 26-án, a forradalom szolnoki nagygyűlésének hatvanadik évfordulóján nyílt meg a Pallasz Athéné Egyetem szolnoki Campusán a levéltár legújabb időszaki kiállítása.

A megjelenteket Dr. Fülöp Tamás, az egyetem mb. tudományos rektor-helyettese köszöntötte házigazdaként. Csönge Attila, a levéltár igazgatója megnyitójában kiemelte, hogy a levéltár az idei emlékév rendezvénysorozatában több alkalommal is aktívan közreműködött. Ennek újabb állomása a mostani kiállítás összeállítása és bemutatása, mely Dr. Cseh Géza főlevéltáros sok éves kutatómunkájának eredményeire épül. A levéltári forrásokon alapuló, hitelességre és tárgyilagosságra törekvő kutatások révén ismerhetik meg az érdeklődők a forradalmi események hamis legendáktól megtisztított, valós történetét. A megnyitót az egyetem diákjain túl Szolnok város alpolgármestere, az egyetem dékánja, a közjegyzői levéltár munkatársai és a társintézmények dolgozói is megtisztelték jelenlétükkel.

A megye 1956-os forradalmi eseményeit és az azt követő megtorlást kronologikus rendben bemutató tárlat december 15-ig lesz látogatható az egyetem főépületének első emeletén.

Fotók: Hegedűs Sándor

 

 

Utolsó frissítés:

2016.11.07.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges