Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Magyar Nemzeti Levéltár megújuló szolgáltatásai keretében új űrlapokat vezetett be. Kérjük, hogy levéltárunk megkeresésekor a következő link alatt található, ügytípusnak megfelelő űrlapot szíveskedjenek használni:

Űrlapok

Felhívjuk Tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy a Magyar Nemzeti Levéltár és tagintézményei 2021. január 1-től elektronikus ügyfélszolgálati ügyintézésre álltak át. Egyedi adatigényléssel kapcsolatos igényeikkel ezentúl ügyfélkapun keresztül tudnak megkeresni minket. Ügyfélkapus elérhetőségeinket az Elérhetőségek menüpont alatt tekinthetik meg. Az ügyfélszolgálati eljárásról bővebben olvashatnak a Magyar Nemzeti Levéltár tájékoztatójában.


Levéltárunk feladatkörében államigazgatási feladatokat is ellát. Az őrizetünkben lévő iratanyagból ügyfelek részére is szolgáltatunk adatokat, illetve egyszerű vagy hiteles másolatot adunk ki.

Leggyakrabban előforduló ügyek:
    - építési tervdokumentáció keresése
    - munkaviszony igazolása
    - tanulóidő igazolása, elvesztett bizonyítványok pótlása stb.

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény alapján 2021. január 1-től a levéltárban őrzött irat alapján kiállított tényt, körülményt igazoló irat kiadása iránt indított eljárásért, a levéltár által készített hitelesített másolat elkészítéséért illetékfizetési köztelezettség nem áll fent. Ez alapján az Ügyfélszolgálati eljárásrend hatálya alá eső ügyekben, és természetesen más ügyekben sem, a Magyar Nemzeti Levéltár ügyfeleinek nem kell illetéket fizetnie.

Az ügyintézés során a Magyar Nemzeti Levéltár és tagintézményei a hatályos adatkezelésre vonatkozó jogszabályok alapján járnak el, amelyről bővebb tájékoztatót a következő link alatt olvashatnak:

Adatkezelési tájékoztató

 

 


 

CsatolmányMéret
PDF icon nemet_karpotlas_adatlap_kitoltheto.pdf1.92 MB