XXI. Levéltári Nap.

2017.10.20.

A Magyar Nemzeti Levéltár Tolna Megyei Levéltára a PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karával együttműködve, a Reformáció 500. évfordulójának méltó megünneplésére rendezi meg 2017. november 3-án a XXI. Levéltári Napot.

"Luther fellépése átalakította Európa korabeli vallási térképét, megújította a hit világát. A reformátor gondolkodása azonban messze túlnyúlik a teológia határain. Luther és a későbbi reformátorok, illetve a reformáció hatása az élet minden területén tetten érhető.
A reformáció nem pusztán a 16. század emléke. Közös örökségünk. A jubileumon a reformáció máig ható értékeit jelenítjük meg a résztvevők, érdeklődők számára.
Az emlékév keretében a Magyar Nemzeti Levéltár iratfeltáró kutatást végzett. A konferenciánkon a levéltárunk munkatársai által feltár 18-20 századi iratokra, a megyei protestánsok hétköznapjait dokumentáló forrásokra épülnek az előadások.
A megyei kutatási eredmények mellett együttműködő partnereink, egyetemi kutatók révén a reformáció hatása nagyobb kontextusban is megjelenik."

 


A programra minden érdeklődőt tisztelettel várunk.

 

Időpont: 2017.11.03. 9.30

Helyszín: PTE KPVK campus A/52. előadó (Szekszárd, Rákóczi u. 1.)

 

Utolsó frissítés:

2017.10.27.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges