A tolnai hadosztály a Don-kanyarban, könyvbemutató

2017.06.19.

A Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára és az MNL Tolna Megyei Levéltára könyvbemutatót tartott 2017. június 15-én 14 órai kezdettel az országos levéltár Bécsi kapu téri épületének kiállítótermében.

A rendezvényen a HM Zrínyi Térképészeti és Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. gondozásában megjelent A tolnai hadosztály a Don-kanyarban című kötetet mutatták be. A könyvet Szabó Péter DSc. a Hadtörténeti Intézet és Múzeum főmunkatársa és Aradi Gábor az MNL Tolna Megyei Levéltárának levéltárosa írta és szerkesztette.

A közel 50 fős közönséget dr. L. Balogh Béni az MNL Országos Levéltárának főlevéltárosa köszöntötte. Utána Illésfalvi Péter hadtörténész, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum főmuzeológusa ismertette az érdeklődőknek a kötetet. A részletes és szakszerű recenziójában elemezte mind a szöveges részt, mind a képanyagot. A szerzők rövid hozzászólásukban köszönetet mondtak azoknak a magánszemélyeknek, akik az őrizetükben lévő szöveges és fotóanyaggal segítséget nyújtottak a kötet összeállításához.

A rendezvény baráti beszélgetéssel és a kötetek dedikálásával végződött. Az MNL Tolna Megyei Levéltárának részéről megjelent dr. Várady Zoltán CSc. igazgató, főlevéltáros, c. egyetemi tanát, Ruzsa Éva igazgatóhelyettes, főlevéltáros, valamint Sipterné Szakállas Erzsébet segédlevéltáros, aki a tagintézmény részéről a felvételeket készítette.  A kiállítást Farkas Andrea az MNL Országos Levéltárának közművelődési vezetője szervezte. A központi intézmény részéről a rendezvény lebonyolításában közreműködött még Kánya Gyöngyvér segédlevéltáros és Szőke András közfoglalkoztatott.

Galéria az eseményről:

http://mnl.gov.hu/mnl/tml/galeria/a_tolnai_hadosztaly_a_don_kanyarban_konyvbemutato

Utolsó frissítés:

2017.06.19.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges