Magyar Nemzeti Levéltár a Budavári Könyvünnepen

2016. szeptember 2–4.
2016.08.20.
A Budavári Könyvünnepen idén is széles könyvkínálattal várjuk az érdeklődőket a Magyar Nemzeti Levéltár pavilonjánál.

A 2016. szeptember 2–4. között megrendezésre kerülő fesztiválon a díszvendég a Hajdúság lesz, ebből az alkalomból az MNL Hajdú-Bihar Megyei Levéltára saját kiadványai is elérhetőek lesznek. A Könyvünnep alkalmával kiadványainkat kedvezménnyel vásárolhatják meg.


A gyerekeket is várjuk különleges játékokkal: történelmi ihletésű kirakókkal, színezőkkel és saját kis kódexek készíthetőek intézményünk restaurátorainak és könyvkötőinek segítségével.

Pénteken és szombaton az Országos Levéltár Bécsi kapu téri épületébe várjuk az érdeklődőket, 11, 13 és 15 órakor induló épületbemutató sétáinkon, valamint 10.00–18.00 óra között a „Nyomot hagytak – Évszázadok, Személyiségek, Aláírások” című kiállítás is megtekinthető lesz. A látogatók a tárlaton eredeti formában tekinthetik meg Mátyás király délvidéki hadjárata idején saját kezűleg aláírt okiratát, a közelmúlt történelméből pedig olyan nagyhatású világi és egyházi vezetők, mint Ferenc József, Tisza István, Kádár János és II. János Pál pápa, valamint zseniális művészek és tudósok – Ady Endre, Albert Einstein és Bartók Béla – kézírását böngészhetik testközelből.

Időpont:
2016. szeptember 2–4., 13:00-19:00 óráig


Helyszínek:
I. kerület, Szentháromság tér /MNL Országos Levéltár Bécsi kapu téri épülete

Belépő:

Aki bármilyen kiadványt vagy könyvet vásárol az Országos Levéltár standjánál, annak díjmentesen karszalagot biztosítunk. A karszalaggal az Országos Levéltár Bécsi kapu téri épületében tartandó épületsétán ingyen részt vehetnek, valamint ezzel a "Nyomot hagytak" című kiállítás is megtekinthető.

Az épületséta és a kiállítás megtekinthető lesz kiadvány vásárlása nélkül is, ez esetben egységesen 500 Ft-os belépődíj fizetendő az Országos Levéltár kiállítótermében.

 

Facebook:

Magyar Nemzeti Levéltár a Budavári Könyvünnepen

Magyar Nemzeti Levéltár

MNL Magyar Országos Levéltár

Nyomot Hagytak - Évszázadok, Személyiségek, Aláírások


Várjuk Önt és családját szeptember első hétvégéjén!
Magyar Nemzeti Levéltár

Utolsó frissítés:

2016.09.06.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges