Levéltári Délutánok 6. – A "határtalan" birodalom

Oszmán terjeszkedés Magyarországon a 16. században
2017.11.13.
Volt-e határa az Oszmán Birodalomnak? Mit értünk hódoltságon ma, és mit értettek rajta a kortársak? Hogyan tudtak az oszmánok tollal nagyobb területeket szerezni, mint karddal? Mi mindent tudhatunk meg az oszmán adóösszeírásokból? Sz. Simon Éva térképekkel gazdagon illusztrált előadása ezekre a kérdésekre keresi a választ.

Az előadás előtt a Nyomot Hagytak / Évszázadok - Személyiségek - Aláírások / kiállításhoz készült Az oszmán hódoltság időszaka című rövidfilmet vetítjük. Az előadás után a korszakról beszélgetünk.

Moderátor: Szőts Zoltán Oszkár 

A rendezvény-sorozatról: A Magyar Nemzeti Levéltár fontos feladatának tartja, hogy növelje a levéltáros szakma társadalmi beágyazottságát és elismertségét. Ennek jegyében indult útjára a 'Levéltári Délutánok' című rendezvény-sorozat, ahol egyrészt a Magyar Nemzeti Levéltár egy-egy történész-levéltáros munkatársa tart előadást az általa kutatott korszakról, másrészt a levéltár által őrzött iratanyaghoz kapcsolódó film is várja a közönséget.

A látogatók a rendezvény alatt ingyenesen megtekinthetik a kiállítást, a rendezvény ingyenes.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket a Magyar Nemzeti Levéltár 'Levéltári délutánok' című rendezvény-sorozatának hatodik állomására!

Sajtópartner: Újkor.hu – A velünk élő történelem

Időpont: 2017. november 30. 17 óra

Helyszín: Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára, Konferencia- és kiállítóterem (Budapest I. ker., Bécsi kapu tér 2-4.)

Utolsó frissítés:

2017.12.08.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges