Idén is csatlakoztunk a Budapest Art Weekhez

2018.04.09.
A Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára négy programmal kapcsolódik a rendezvénysorozathoz.

A Budapest Art Week egy hat napos képzőművészeti rendezvénysorozat, melynek keretében 70 helyszínen (a város vezető múzeumaiban, galériáiban és egyéb kiállító tereiben) számos kiállítás és hozzá kapcsolódó program (tárlatvezetés, előadás, performansz, workshop) látogatható - mindez egy belépővel.

A Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára harmadik éve partnere a Budapest Art Weeknek. Idén négy program közül választhatnak az érdeklődők:

Április 17-én, kedden 14.00 órától Görgei 200 című időszaki kiállításunkon a tárlat kurátora, az 1848-49-es történelmi időszak levéltári iratanyagának, referense, Németh György vezeti körbe az érdeklődőket.

Április 18-án, szerdán 14.30-tól Kulcsár Krisztina, főlevéltáros Uralkodó és magánember - Raktárséta Mária Terézia nyomában címmel tart raktársétát.

Április 19-én, csütörtökön 15.00 órától Ahol a levéltáros szíve dobog ... - Raktárséta ritkán látható levéltári dokumentumok között címmel Kovács Zsuzsanna, főlevéltáros a régi Országos Levéltár (Archivum Regni) valamint a Magyar és az Erdélyi Udvari Kancellária anyagából válogatva a mindennapi élet apró szépségeit bemutató iratok közé kalauzolja a látogatókat.

Április 17. és 20. között megtekinthető Görgei 200 című, az idén 200 éve született Görgei Artúr életét bemutató időszaki kiállításunk. A tárlat középpontjában az 1848-49-es forradalom és szabadságharc áll, amely a tábornok pályafutásának a csúcspontja volt. A korabeli röplapok, nyomtatványok, egykorú kinevezések és a saját kézzel írt levelek mellett a családi hagyatékban fennmaradt fényképek teszik még átélhetőbbé az időszakot.

Fotó: Varga Máté (MNL OL)

Utolsó frissítés:

2018.04.23.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges