Győzelem! Bravúros diadalt aratott az MNL OL csapata

2019.09.16.
A Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára csapatának győzelmével zárult a Magyar Levéltárosok Egyesülete gyulai vándorgyűlésének kispályás focitornája, a III. MLE kupa.

Az Országos Levéltár mellett további 6 levéltáros csapat focistái húztak csukát a díszes serleg elhódításáért: a címvédő Budapest Főváros Levéltára, a házigazda Barbaricum (mely az MNL keleti megyéinek válogatottja), a nyugati megyék Pannonia fantázianevű együttese, az ÁBTL, a Cathedral (egyetemi és egyházi levéltárak), valamint a Magyar Levéltárosok Egyesülete más intézményeiben dolgozó kollégáinak csapata.

A verőfényes napsütéses melegben több mint három órán keresztül pattogott-gurult a labda a gyulai műfüvön, végig kiváló hangulatban. Két pályán meccseltek párhuzamosan a fiúk, A és B csoportban.

Az MNL OL FC magabiztos, 3-1-es győzelemmel indított a házigazdák ellen, a Pannonia elleni 1-0 már a csoportgyőzelmet jelentette. A gólokat Török Ádám (2), Bakó Zsigmond és Hegedűs István szerezték, pontos, kidolgozott, korszerű akciók végén.

A másik ágon a kétszeres bajnok, címvédő BFL némi meglepetésre csak a második helyen végzett, ez azt is jelentette, hogy elmarad az előző két év tornájának MNL OL-BFL döntője, és a két óriás már az elődöntőben egymásnak feszül. A rendes játékidőben nem is bírtak egymással a felek. Bár egy bedobás utáni kavarodás végén Kárbin Ákos bravúros bevetődéssel a hálóba gyötörte a labdát, a fővárosiak egalizáltak, 1:1. Következtek a hétméteresek 3-3 rúgóval, nagy kérdés volt, ki bírja jobban idegekkel. Bakó dupla kapufával kezdett, de Török és Hegedűs már nem hibázott, viszont az ellenfél 2 lehetőséget is elpuskázott, ezzel levéltárunk nyerte a párbajt!

A döntőben a nyitómeccshez hasonlóan ismét a Barbaricum következett, játékosaink kérdést sem hagytak afelől, ki is lesz a bajnok. Már a mérkőzés első percében megszerezték a vezetést Török révén, majd Bakó villanásával és Török második góljával már a félidőben kialakult a 3-0-s végeredmény.

Az MNL OL higgadt, stabil, kiegyensúlyozott játékával, 8:2-es gólkülönbséggel megérdemelten nyerte meg a kupát. Ki kell emelnünk valamennyi csapattagot. A hálóőr Magos Gergely szép védéseivel biztosította a nyugodt hátországot. A védelem oszlopa, Kárbin Ákos akkor játszott a legjobban, amikor a legjobban kellett, hatékony védőmunkája mellett a támadásoktól sem riadt vissza. Demeczky János taktikusan, hiba nélkül, sallangmentesen teljesített.  A sokat futó, labdaügyes Főcze János bizonyította, hogy elöl és hátul is lehet rá számítani. Hegedűs István aktívan vett részt minden támadásban, szép gólt is lőtt, de sok párharcot megnyert a védelemben is. Bakó Zsigmond pedig 2 gólja mellett 6 (!) gólpasszával, technikás játékával, váratlan cseleivel alkotott maradandó produkciót. Török Ádám bátor támadójátékával, 4 góljával a torna gólkirálya lett.

Gratulálunk a kupagyőztes csapatnak! 

A futballtornán készített képek, videó a gyulaihirlap.hu cikkében tekinthető meg.  

 

Utolsó frissítés:

2019.09.27.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges