Együttműködési megállapodás a Török Állami Levéltár és a Magyar Nemzeti Levéltár között

2017.07.05.
Dr. Orbán Viktor kormányfő vezetésével magyar delegáció utazott Törökországba, a magyar-török felső szintű stratégiai tanács 2017. június 30-ai ülésére. A miniszterelnök kíséretében a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgatója, Dr. habil. Szabó Csaba is Ankarába utazott.

A tanácsülés során főigazgató úr együttműködési megállapodást írt alá a Török Köztársaság Miniszterelnöksége Állami Levéltári Főigazgatóságának vezetőjével, Prof. Dr. Uğur Ünal főigazgatóval.

A megállapodás értelmében a felek előremozdítják a kutatásokat, a levéltári dokumentumok másolatainak elkészítését, az archivált dokumentumokról útmutatókat, nyilvántartásokat cserélnek, szakembereik technológiai kérdésekben rendszeresen konzultálnak, tudományos értekezleteket és kiállításokat szerveznek.

Bízunk benne, hogy a megállapodás gyümölcsöző együttműködést hoz a Magyar Nemzeti Levéltár és a Török Köztársaság Miniszterelnöksége Állami Levéltári Főigazgatósága között, amelyből valamennyi történelem iránt érdeklődő állampolgár profitálhat.

Forrás: Török Állami Levéltár

Utolsó frissítés:

2017.07.28.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges