Az Országos Levéltár nyári és rendkívüli zárvatartása

2023.07.28.
A MNL Országos Levéltára Daróczi úti és Lángliliom utcai kutatótermei 2023. augusztus 7-től (hétfő), míg a Bécsi kapu téri épület július 31-től (hétfő) augusztus 18-ig (péntek) zárva tart. Utóbbi kutatóterem esetében július utolsó napján és augusztus első hetében műszaki okok miatt rendkívüli zárvatartást kellett bevezetnünk, amely kapcsán szíves megértésüket kérjük!

Rendkívüli zárvatartás:

Bécsi kapu tér: 2023. július 31-augusztus 3.

 

Nyári zárvatartás:

Bécsi kapu tér: 2023. augusztus 7-20.

Lángliliom utca: 2023. augusztus 7-20.

Daróczi út: 2023. augusztus 7-20.

 

A nyári zárvatartás időszakában sem telefonos megkeresésre, sem e-mail üzenetre nem tudunk válaszolni.
 

Kérések leadása, kiszolgálása:

  • A zárvatartás előtt leadott és kiszolgált kérések augusztus 21-től kutathatók, a Lángliliom utcai és Daróczi úti kutatóterem esetében kizárólag sikeres időpontfoglalás esetén.
  • Új kéréseket a zárvatartás alatt is le lehet adni az eleveltar.hu felületen. Ezeket a kéréseket, illetve az időpontfoglalásokat augusztus 21-től kezdve dolgozzuk fel és válaszoljuk meg. Az ügyintézés elhúzódása miatt szíves türelmüket kérjük! A kérés(ek) kiszolgálásának állapotát az eleveltar.hu honlapon, a "Leadott kérések" menüponton belül, a "Státusz" oszlopban tudják figyelemmel kísérni. Abban az esetben, ha a kérés(ek) sorában, a "Státusz" oszlopban megjelenik a "Kutatóterembe/tárhelyre érkezett" érték, az iratanyag(ok) átvehető(k) kutatásra.

2023. augusztus 21-től (hétfőtől) a szokott rend szerint tartunk nyitva.

A Kutatószolgálat, az Információs Iroda és a Szakkönyvtár első nyitvatartási napja: 2023. augusztus 21. (hétfő).

A Lángliliom és Daróczi út esetében az új kérések kiszolgálása szabad időpontok függvényében történik, mikrofilm esetén leghamarabb augusztus 22-től, irat esetén pedig augusztus 24-től (szabad hely hiányában tehát a kiszolgálási idő ettől eltérhet). Kérjük kövessék figyelemmel a kutatótermek kapacitását https://mnl.gov.hu/kutatotermek_adatai oldalon publikált linkeken.

Tisztelettel:

MNL Kutatószolgálati és Szakkönyvtári Főosztály

 

Utolsó frissítés:

2023.07.28.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges