Adventi Kalendárium a Magyar Nemzeti Levéltárban

2021.12.01.
Levéltárunk munkatársai az adventi időszak beköszöntével online meglepetéssel készültek: karácsonyig minden nap közzétesznek egy-egy látványos iratot, pecsétet vagy oklevelet a levéltár gazdag gyűjteményéből. A közzétett kincsek mindegyikéhez nyereményjáték is kapcsolódik, a dokumentumokról és a pecsétekről készült fotók pedig december 24-ig megtekinthetők a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárának Bécsi kapu téri épületében.
 
Az érdekes történelmi iratokkal és pecsétekkel megtöltött Adventi Kalendárium ablakaiban a képek és a leírás mellett egy kérdés is található, mely egy űrlaphoz irányítja az érdeklődőt. Itt nincs más teendő, mint kitölteni az űrlapot, jelölni a megfelelő választ és beküldeni számunkra.
 
A megfejtéseket minden vasárnap éjfélig várjuk, a helyes válaszokat beküldők között levéltári ajándékcsomagot sorsolunk ki minden hétfőn.
 
Az Adventi Kalendárium az alábbi linkre kattintva érhető el:
 
 
Játékszabályzat:
 
 
(A játék semmilyen módon nem szponzorált, illetve semmilyen tekintetben nem kapcsolódik az Instagramhoz, sem a Facebookhoz.)
 
Ezúton kívánunk minden kedves kutatónknak, ügyfelünknek, önkéntesünknek, látogatónknak áldott, békés adventi várakozást!
 
Magyar Nemzeti Levéltár Országos  Levéltára

Utolsó frissítés:

2022.01.05.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges