A Magyar Nemzeti Levéltár a Budavári Könyvünnepen

2017.08.29.
A Budavári Könyvünnepen idén is széles könyvkínálattal várjuk az érdeklődőket a Magyar Nemzeti Levéltár pavilonjánál szeptember 1. és 3. között.

A Szentháromság téri Könyvünnep alkalmával idén is kedvükre válogathatnak kedvezményes kiadványaink között. A megvásárolt könyvek mellé karszalagot adunk, amellyel szakvezetés mellett ingyenesen tekinthetik meg a levéltár Bécsi kapu téri főépületét, valamint iratőrző raktárainkba is betekintést nyújtunk.

A gyermekeket a Szentháromság téren kézműves programokkal, a Bécsi kapu téren pedig a reformáció témaköréhez kapcsolódó, „Utazás Wittenbergbe” című levéltárpedagógiai foglalkozással várjuk.

Szeptember első hétvégéjén a „Nyomot hagytak – Évszázadok, Személyiségek, Aláírások” című kiállítást is kedvezményesen tekinthetik meg az érdeklődők.

A kiállítás a középkortól egészen a rendszerváltásig mutatja be a magyar történelem legérdekesebb dokumentumait, többek között látható: Dobó István jelentése az 1552. évi ostromról; II. József türelmi rendelete, a trianoni békeszerződés, Ady Endre felvételi kérelme a szabadkőműves páholyba, valamint Albert Einstein és Szilárd Leó hűtőgép szabadalmának leírása is. A rövid időutazást Magyarország történelmébe húsz, az iratokhoz kapcsolódó kisfilm segíti.

 

A Könyvünnepi épületlátogatások és raktárséták időpontjai:
2017. szeptember 1., péntek: 15, 17 óra
2017. szeptember 2., szombat: 11, 13, 15, 17 óra

 

Utazás Wittenbergbe foglalkozás:
2017. szeptember 1., péntek: 16 óra (a foglalkozás max. létszáma 16 fő)

 

A vezetéseken és a foglalkozáson karszalaggal ingyenesen, karszalag nélkül kedvezményes, 500 Ft/fő áron vehetnek részt az érdeklődők.

Utolsó frissítés:

2017.09.08.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges