Jelenlegi hely

A Kulturális Örökség Napjai a Bécsi kapu téren

Szerző: Miklós Dániel
2021.09.21.
Az idei évben is csatlakozott levéltárunk a Kulturális Örökség Napjai programsorozathoz. Intézményünk kapuja ezúttal egy napon, szeptember 18-án szombaton tárult ki a látogatók előtt, akik több mint háromszázan tisztelték meg jelenlétükkel a levéltárat.

Az előző évi járványügyi megszorításait idén szerencsére nem kellett alkalmazni, így nemcsak a maszkviselés nem volt kötelező zárt térben rendezett programjainkon, hanem visszatértek a raktárséták és ismét lehetséges volt a Bécsi kapu téri épület vezetés nélküli bejárása. Ezúttal is népszerűek voltak tematikus sétáink: az előzetes regisztráció során a szabad helyek gyorsan fogytak az épületsétánkra és a Magas élet a Várban című, a budai várnegyedben egykor élő elitet bemutató sétánkra is.

Az idei alkalommal is ingyenesen volt megtekinthető A nemzet emlékezete – A magyar történelem mérföldkövei című állandó kiállításunk. Idén külön tárlatvezetésre is jelentkezhettek az érdeklődők, amely szintén népszerű programpontnak bizonyult. A tavalyi kényszerű szünet után kollégáink ismét tartottak raktársétákat, melyek változatos tematikával várták az érdeklődőket. A regisztrálók meglátogathatták idén a Térképtárat, megismerkedhettek a korabeli járványelleni intézkedésekkel, a pecsétek használatával, valamint a magyar fotókabinok történetével.

Fotók Varga Máté (MNL OL)

 

Utolsó frissítés:

2021.10.06.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges