A KÖFOP projekt keretében megvalósuló fejlesztések ismertetése a Magyar Levéltárosok Egyesülete 2018. évi vándorgyűlésén

2018.07.13.
A Magyar Levéltárosok Egyesülete és a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Levéltára 2018. július (8) 9–11-én – a Nyitott Levéltárak országos programsorozathoz kapcsolódóan – Levéltár és kultúra - Levéltárak és nyilvánosság címmel megrendezte éves vándorgyűlését Pécsen. A vándorgyűlésen elhangzott előadások tematikája a levéltár és nyilvánosság, vagyis az információszabadság, az adatvédelem, valamint a levéltárak és történettudomány kapcsolatát járták körül.

Az Informatikai Szekció ülésén az előadók a KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2016-00011 projekt keretében megvalósuló fejlesztésekre is kitértek. Szatucsek Zoltán (igazgató, főlevéltáros, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Uniós Projektek Igazgatóság MNL OL) az MNL Adatbázisok Online felületének, Kohút Sára (főlevéltáros, főosztályvezető-helyettes, MNL OL) és Gerhard Péter (főlevéltáros, osztályvezető, BFL) az Elektronikus Levéltári Portál megújításáról beszéltek. A fejlesztések legfőbb célkitűzése a kereshetőség, a keresési feltételek minél magasabb minőségben történő megvalósítása.

Az Informatikai Szekció ülését egy kerekasztal-beszélgetés zárta, amelyen a "Közigazgatási eljárásokhoz kapcsolódó levéltári szolgáltatás fejlesztése - KÖFOP - 1.0.0-VEKOP-15-2016-00011" című projektben tervezett fejlesztéseket - azaz az ügyfélszolgálati folyamatok elektronikussá tételét, a megyei levéltáraknak ez e-levéltári rendszerbe történő integrációját és az Elektronikus Levéltári Portál megújítását - mutatták be nagy vonalakban a hallgatóságnak a kedvezményezett Magyar Nemzeti Levéltár munkatársai: Kohút Sára, Puskás-Paulik Ágnes, Ujj György és Szatucsek Zoltán. A moderátor Gerhard Péter volt.

 

Utolsó frissítés:

2019.01.03.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges