Levéltári óráink: Tatabányai Szakképző Centrum Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskola és Szakiskolája és Táti III. Béla Általános Iskola

2015.11.09.

A Magyar Nemzeti Levéltár Komárom-Esztergom Megyei Levéltára látogatókat fogadott a Tatabányai Szakképző Centrum Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskola és Szakiskolája (Esztergom) 9. és 11. osztályos tanulói személyében. A levéltári órák témája maga a levéltár volt: Mi ez az intézmény? Mit őriznek itt? Mivel foglalkoznak az itt dolgozók? Milyen szolgáltatásokat nyújt a levéltár a kutatók, ügyfelek és a nagyközönség részére? Ezekre a kérdésekre Dr. Wencz Balázs megbízott igazgató illetve Erdélyi Szabolcs megbízott igazgatóhelyettes adta meg a válaszokat. A tanulók eredeti levéltári dokumentumokat is láthattak: oklevelet, halotti anyakönyvet, iskolai naplót valamint német érettségi tételt és mikrofilmet.

A Múzeumok Őszi Fesztiválja "Múzeum a bőröndben" programja keretében a Táti III. Béla Általános Iskola 7. osztályának tartott "kihelyezett órát", ahol Czuth Szandra munkatársunk prezentáció segítségével  ismertette Tát község illetve az iskola 19 század végi és 20. század eleji történetét. Vargyas Endre királyi tanfelügyelő 1898-ban, a táti iskoláról készített feljegyzése alapján a gyerekek feladatlapot töltöttek ki a korabeli oktatással kapcsolatban, valamint válaszoltak munkatársunk kérdéseire.

Galéria

Utolsó frissítés:

2017.04.12.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges