Levéltár ismertető óra és játékos foglalkozás az MNL Komárom-Esztergom Megyei Levéltár Komáromi Fióklevéltárában

2016.01.04.
2015. november 24-én és 27-én a Komáromi Petőfi Sándor Általános Iskola 7. és 8. osztályos tanulói jártak levéltárunkban Szabó Dóra és Nemesné Hollár Boglárka tanárnők vezetésével.

Mindkét osztály rövid előadást hallgatott meg Kovács Péter kollégánktól a komáromi fióklevéltárról, majd játékos formában megismerkedett a levéltári munkával.
Megtekintették Komárom város képviselőtestületi jegyzőkönyveit, egy 1941-es térképet, melyen még megtalálhatóak voltak a régi, 1945 előtti utcanevek, valamint megismerkedtek Szőny község iratanyagával. A gyerekeknek rendkívül tetszettek a Komáromról 30 évvel ezelőtt készült felvételek. A foglalkozás dobozhajtogató versennyel zárult.
A levéltár ismertető órák 45 perces időtartamúak voltak. Az osztályok mindkét esetben két csoportra lettek bontva: amíg a tanulók egyik fele megtekintette a levéltárat, addig a gyerekek másik része meglátogatta a fióklevéltár melletti DDr. Juba Ferenc magyar tengerészettörténeti gyűjteményét (Hajósmúzeum).
Ezúton is megköszönjük a kísérő tanárok segítő közreműködését és nem utolsó sorban a Klapka György Múzeum társulását közművelődési programunkhoz.
Fotók: Kovács Péter, Szabó Csaba

Képek

Utolsó frissítés:

2017.04.12.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges