Ügyviteli óra a levéltárban

2019.05.17.
2019 májusában ismét a levéltár adott otthont az Eszterházy Károly Egyetem Gazdaságtudományi Intézete hallgatóinak, a nem szokásos tanórai keretek között munkatársunk tartott ügyviteli ismeretek órát.

Az ügyvitel tantárgy oktatási célja, hogy a hallgató ismeretei alapján meg tudja fogalmazni a szervezési feladatokkal kapcsolatos igényeit, együtt tudjon működni a feladatok megoldásában érdekelt szakemberekkel, valamint ismerje meg azt az eszközrendszert és módszertant, amelyek rendelkezésre állnak, képes legyen azok közül kiválasztani az ügyvitel céljainak legmegfelelőbbet és azokat alapszinten kezelni tudja.

Ennek a megismerési folyamatnak az egyik eszköze az oktató által az órán megismertetett tananyag, ugyanakkor a tantárgy oktatása során Somodi-Tóth Orsolya tanársegéd azt tapasztalta, hogy rendkívül fontos eleme a félévnek az a pár alkalom, amikor nem a szokásos tanórai keretek között, hanem külső helyszínen, a tárgyról mélyebb, gyakorlati szakismeretekkel rendelkező szakember segítségével, kicsit más oldalról is megvilágítást nyernek a tanultak. Az ügyviteli ismeretek tárgy oktatójának elmondása szerint különösen lényegesek a levéltári látogatások egy olyan tantárgy esetén, mint az ügyvitel, ami a mai generáció számára meglehetősen „száraz”. A Heves Megyei Levéltár gyűjteményében fellelhető értékes és különleges iratok megismerésével a későbbiekben végzett ügyviteli munkájuk kerül szélesebb, történeti kontextusba.

A hallgatók a hagyományos, papír alapú ügyiratkezelés mellett betekintést nyertek az új információellátást támogató rendszerek, az e-ügyintézés folyamatába is.

 

 

Utolsó frissítés:

2019.05.17.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges