Fond- és állagjegyzék

2013 októberében adták át az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program (EKOP) Elektronikus Levéltár projektje keretében a Magyar Nemzeti Levéltár és Budapest Főváros Levéltára részvételével létrehozott új elektronikus levéltári rendszert. A rendszer részeként a Magyar Nemzeti Levéltárban bevezetésre került a Scope Archiv levéltári nyilvántartó rendszer is, melybe a szükséges előmunkálatokat követően megtörtént a megyei levéltári nyilvántartások adatbázisainak migrációja, majd internetes publikációja is.

Így mostantól az MNL Heves Megyei Levéltára iratállományának alapvető adatait tartalmazó törzskönyvi nyilvántartás is elérhetővé és kereshetővé vált az interneten.

A Heves Megyei Levéltár aktuális fond- és állagjegyzékéhez, valamint a kapcsolódó törzskönyvi adatokhoz a következő módon juthatunk el:

Először a https://www.eleveltar.hu/ linken felkeressük az ELP-t. Majd a fent középen található „KERESÉS” mezőre kattintunk, ezután baloldalon „A kereshető adatbázisok listáján” kiválasztjuk az „MNL Levéltári Nyilvántartórendszert”. Ekkor a böngészőnkben egy új oldalon felnyílik a sárga alapszínű ScopeQuery felület. Itt négyféle keresési lehetőségből választhatunk. Levéltárunk teljes állományában való böngészéshez ajánljuk a „Levéltári struktúra keresés” opciót. A Heves Megyei fondokhoz az egyszerű fastruktúra lenyitogatásával juthatunk el. Közvetlenül elérhető itt:https://lnyr.eleveltar.hu/MNLQuery/archivplansuche.aspx

A következő hónapokban folytatjuk az adatbázis frissítését, újabb adatokkal való feltöltését. Az új tartalmakról időről időre tájékoztatni fogjuk a nagyközönséget. Kérjük, figyeljék honlapunkat és facebook-oldalunkat! (Az MNL Heves Megyei Levéltárának facebook-oldala itt érhető el: https://www.facebook.com/pages/MNL-Heves-Megyei-Levéltára )