Legyél krónikás díjátadó Békés vármegyében

2024.08.13.

2024 tavaszán a Magyar Nemzeti Levéltár a Nemzeti Művelődési Intézet a Petőfi Kulturális Program keretében közös esszépályázatot hirdetett a család-és helytörténet iránt érdeklődő kutatók számára Legyél krónikás! – E-emlék címmel.
 
A pályázat kulcsszava a visszaemlékezés volt. A beérkező dolgozatok ennek szellemében írójuk szubjektív szempontjai alapján betekintést engednek egy-egy személy, család életébe, rajtuk keresztül pedig egy település életének adott szakaszába.
 
Békés vármegyében a három díjazott pályamunka a következő:
1. helyezés: Dr. Fábián Zsuzsanna: A Hőzső család szerepe a Körösökre épült Békésen
2. helyezés: Kátai Zsuzsánna: Hihetetlen de igaz – Egy felsőcsernátoni “Kulák”-nak bélyegzett székely család viszontagságos élete 1947-2024 között
3. helyezés: Szász János: Nagyapám emléke
 

A 2024. augusztus 2-án megtartott díjátadón az MNL Békés Vármegyei Levéltára igazgatója, Sáfár Gyula köszöntötte a résztvevőket. A pályázatra beküldött írásokat Halmágyi Miklós levéltáros méltatta. A díjátadón szerény fogadás keretében lehetőség volt kötetlen beszélgetésre a pályázókkal is.

Rendezvényünk sajtója:
 
 

A képen három díjazottunk valamint Csibor Márton a Nemzeti Művelődési Intézet Békés Vármegyei Igazgatóságának igazgatója (jobbra) és Sáfár Gyula levéltár-igazgató (balra).
(Fotó: Rusznyák Csaba/Gyulai Hírlap)

Utolsó frissítés:

2024.08.13.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges