Kisfilm, interjú a Kossuth Rádióban és a megyei lapban, előadások, tanulmány - megemlékeztünk '56-ról

2018.10.25.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeiről a Magyar Nemzeti Levéltár Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Levéltára széles eszköztárral emlékezett meg.

Elsőként honlapunkon, a Hónap dokumentuma sorozatunkban publikáltunk egy mindeddig ismeretlen interjút Grósz Károly egykori pártfőtitkárral, aki 1956-ban Miskolcon volt pártfunkcionárius.

 
A hét folyamán az Urbex Hungary és a MivanMi csapatával készítettünk kisfilmet az avasi kilátó 1956-os megsemmisüléséről.
 
 
 
Október 22-én Kis József a miskolc-diósgyőri görög katolikus egyház gyülekezetének, Kiss Lajos levéltáros pedig Göncön tartott előadást a helyi forradalmi eseményekről.
 
Október 23-án Kis József kutatásai alapján újságcikk jelent meg a megyei lapban az '56-os miskolci sortűz halálos áldozatairól.
 
 
Aznap délután Kis József rendhagyó tárlatvezetést tartott a Galériában a miskolci grafika 1945-1961 év közötti történetét feldolgozó kiállításon.Este pedig már a Kossuth Rádió XX. századi történelem című műsorában volt hallható, amelyen Miskolc forradalom alatti szerepéről és a miskolci eseményekről beszélt.
 
Megemlékezésünk folytatódik, október 25-én "Velünk élő történelem" című sorozatunkban hallhatunk beszélgetést a fővárosi '56-os eseményekről Soós Ferenccel.
 
Index foto:www.boon.hu

Utolsó frissítés:

2018.10.30.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges