Közösségépítő szakmai nap a megyei közgyűjteményeknél

Szerző: Hecker Henrietta
2021.09.16.

2021. szeptember 14-én az Illyés Gyula Megyei Könyvtár kezdeményezésére egy régi hagyomány elevenedett fel, amikor könyvtári, levéltári és múzeumi munkatársak közös szakmai programon vettek részt. 

A program első részében Lovas Csilla irodalomtörténész irodalmi sétáján vettünk részt, amelyen Mészöly Miklós műveiből felolvasott részletekkel emlékeztünk Szekszárd híres szülöttére születésének 100. évfordulója kapcsán is. Az irodalmi séta érintette Mészöly Miklós szülőházát és a Béla tér fontosabb épületeit. A belvárosi séta a Mészöly Miklós Emlékházban ért véget.

A program második részében a Porkoláb-völgyben található Mészöly-tanyán az épület történetét ismertette Lovas Csilla, majd a közgyűjteményi munkatársak számára lehetőség adódott kötetlen beszélgetésre, kapcsolatépítésre, a vállalkozóbb kedvűek pedig továbbsétálhattak a Bati-keresztnél található kilátóhoz. 

Ismételten köszönjük a meghívást Liebhauser Jánosnak, az Illyés Gyula Megyei Könyvtár igazgatójának, az előadásokat Lovas Csillának, a Wosinsky Mór Megyei Múzeum irodalomtörténész főmuzeológusának és a kalauzolást Szűcs Zsuzsannának, a Mészöly-tanya gondnokának.

Utolsó frissítés:

2021.09.16.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges