Így készül a Tudásközpont Szekszárdon

Bő hétmilliárdos beruházás eredményeként hamarosan új otthont kap az Illyés Gyula Megyei Könyvtár és a levéltár.
2023.02.22.

A ZÁÉV elkészíti az épületet, a város berendezi, bebútorozza azt. A raktárak mellett tágas terek, egy 200 négyzetméteres előadóterem várja majd a látogatókat, ez utóbbi egyébként mozgatható falakkal akár három kisebbre bontható. A Tudásközpont bokrétaünnepéről itt írtunk, de az építést megtekintette Lázár János miniszter is. 

 
 

A házban lesz a Lázár Ervin emlékének adózó gyermekkönyvtár, továbbá audioszoba, akusztikus terem, ahol a legjobb minőségben lehet majd zenét hallgatni, akár a reneszánszát élő bakelitlemezekről. Kialakítanak boxokat, intim területeket, ahol lehet tanulni, elmélyülten olvasni, és az egész épület családbarát lesz. A technika korszerűsödése is több változást hoz: bevezetik a könyvek automatikus azonosításhoz az RFID rendszert, vagyis kis jeladó címkét kap minden kötet.

A készülő épületről a kivitelező ZÁÉV készített egy videót az elmúlt év végén, melyet a Magyar Építők portál tett közzé videómegosztó oldalán.
 

https://www.teol.hu/helyi-kozelet/2023/02/igy-keszul-a-tudaskozpont-szekszardon?fbclid=IwAR3uwaalajUwhXdYgSlfoIWvUNOGncnSFkFb7ySgnsueggO750SkHzi2-zs

 

Utolsó frissítés:

2023.02.22.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges