Garaysták a levéltárban

2022.06.15.

A tanév végi utolsó napok sokszor lassabban telnek, mint szeretnék a diákok. Ilyenkor a pedagóguson is múlik, hogy sikerül-e lazításképp olyan programot találni, ami nemcsak a tanmenetbe illeszkedik, de hasznos, érdekes időtöltést is jelent.

Ezekkel a megfontolásokkal hozta el a szekszárdi Garay János Gimnázium tanára, Nagy László 9. osztályos humán tagozatos diákjait levéltárunkba 2022. június 9-én. Az alig 9 fős csoport egy rövid raktárséta keretében megismerkedett a levéltár történetével, funkcióival, illetve az itt őrzött iratok fontosabb jellemzőivel is. Mivel a fakultációs foglalkozás témája elsősorban a családkutatás volt, a diákok életkorukból adódóan azonban még nem lehetnek teljes jogú kutatóink, ezért elsősorban azokkal az online keresőfelületekkel ismerkedtek meg, amelyeket családkutatáson kívül egyéb kutatásaikhoz, tanórákhoz is fel tudnak használni. 

Bízunk benne, hogy a diákok az ólmos fáradtság ellenére sok hasznos tudással távoztal intézményünkből és gimnáziumi éveik alatt lesz még lehetőségük és kedvük levéltári kutatásokat végezni akár családkutatás, akár tanulmányi verseny keretén belül. 

Utolsó frissítés:

2022.06.15.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges