Jelenlegi hely

Nyilvánossá vált Kaposvár Topotéka oldala

2019.03.25.

Kedves Érdeklődők!

 

Nagy örömmel értesítjük Önöket, hogy nyilvánossá vált Kaposvár Topotéka oldala, amely a https://kaposvar.topoteka.hu linken, valamint honlapunk Adatbázisok menüjében érhető el. Jelenleg 144 fényképet lehet megtekinteni, de az elérhető dokumentumok köre folyamatosan bővülni fog.

A Topotéka olyan interneten elérhető helytörténeti dokumentum-, fénykép-, hang- és filmfelvétel-gyűjtemény, amely Kaposvár múltjából ad ízelítőt, elsősorban majd magánkézben őrzött dokumentumok alapján. A Topotékát – az MNL Somogy Megyei Levéltára koordinálásával – főleg kaposváriak építik, bővítik.

Ha szívesen megosztaná az Ön által őrzött személyes és családi történetekkel kapcsolatos iratokat, hang-, kép- és filmfelvételeket, kérjük, vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal az alábbi elérhetőségek valamelyikén!

A felajánlott dokumentumokat digitalizáljuk, az eredeti visszakerül a tulajdonoshoz, a Topotékába a digitális másolatok kerülnek fel.

Természetesen digitálisan is eljuttathatják hozzánk közkinccsé teendő képeiket, dokumentumaikat, hang- és filmfelvételeiket rövid kommentárok kíséretében. Az így átadott kép legalább 300 dpi-s legyen, az A/5-ös és kisebb méretű pedig legalább 600 dpi-s!

Előre is köszönjük együttműködésüket!

 

Kapcsolattartók:

Sajti Tamás

E-mail: sajti.tamas@mnl.gov.hu

Telefon: 82/528-206

 

Kiss Norbert Péter

E-mail: kiss.norbert.peter@mnl.gov.hu

Telefon: 82/528-203

 

Élménydús böngészést és emlékidézést kívánunk!
 

Utolsó frissítés:

2019.04.01.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges