Jelenlegi hely

Két civil szervezet látogatása levéltárunkban

2022.08.22.

2022. augusztus 18-án a Magyar Családtörténet-kutató Egyesület Somogy megyei csoportjának és a Somogyiak Baráti Körének tagjai jártak levéltárunkban. Az egyesület nemrég létrejött területi csoportjába tartozók közül többen már anyakönyvön kívüli forrásokat is használtak kutatásaik során, néhányan korábban részt vettek az egyesület önkéntes adatfeldolgozó munkájában is.

A látogatás során Polgár Tamás levéltár-igazgató ismertette az intézmény történetét és főbb irattípusait. Egy kisebb kiállítás, valamint a levéltár őrizetében lévő legérdekesebb iratokról készített rövidfilm levetítésével tettük szemléletesebbé az intézmény gyűjteményét.

A prezentáció során a levéltár vezetője bemutatta azokat az adatbázisokat, amelyek a levéltárban készültek és készülnek, és a családtörténet-kutatásban is hasznosíthatók (pl. közjegyzői, útlevél, mentesítési kérelmek adatbázisai). A résztvevők a program végén raktártúrán vettek részt.

A látogatás során a levéltár és a csoportok vezetői egyeztettek arról is, hogy a későbbiek során milyen önkéntes adatfeldolgozó munkában tudnak részt venni az egyesület és a kör tagjai, valamint a személyes kérdések, egyéni kutatási problémák megválaszolására is sor került.

Köszönjük Ari Ilona és Németh Julianna segítségét a program megszervezésében!

 

Utolsó frissítés:

2022.09.20.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges