Tapasztalatcsere a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára munkatársaival

2021.10.06.

2021. szeptember 10-én a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárának kutatószolgálati munkatársai látogattak intézményünkbe. Látogatásuk célja az volt, hogy a kutatók számára pontosabb tájékoztatást tudjanak adni a megyei levéltárakban hozzáférhető forrásokról. A konzultáció során olyan aktuális, a kutatószolgálati megkereséseket érintő kérdések merültek fel, mint az anyakönyvek, árvaszéki iratok, családtörténetre vonatkozó források kutathatósága.  A megbeszélés zárásaként a kollégák raktárunkba  is betekintést nyertek.

2021. október 1-jén viszonoztuk a látogatást, melynek során a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárának központi, Bécsi kapu téri épületét és annak történetét ismerhettük meg. A Magánlevéltárak és Gyűjtemények Főosztályának gyűjteményeit (térképtárat, a családi levéltárakat, valamint középkori forrásokat) és az osztályon végzettt munkát ismertük meg.

A kölcsönös tapasztalatcsere többek között az intézményi Hetedíziglen projekt folytatásához nyújtott szakmai segítséget.

 

Utolsó frissítés:

2021.10.06.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges