Jelenlegi hely

Utazzon díjmentesen a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárába

2017.09.27.
Vidéki diákcsoportok vasúttal immár díjmentesen is ellátogathatnak a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárába

Idén bővült azon települések és kulturális helyszínek köre, amelyek díjmentes vasúti utazás igénybevételével elérhetővé váltak a diákcsoportok számára.

A Kormány 1502/2017. (VIII. 11.) Korm. határozata az országos múzeumok, valamint egyes nemzeti emlékhelyek és műemlékek látogatásáról lehetőséget teremt arra, hogy a fiatalok számára még szélesebb körben elérhetővé és megismerhetővé váljon a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárában őrzött páratlan kulturális örökség.

A rendelet alapján ezentúl az  általános iskolák, középfokú iskolák és gyógypedagógiai, konduktív pedagógiai nevelési-oktatási intézmények nappali rendszerű iskolai oktatásban részt vevő tanulói és minden tizedik tanuló után egy fő kísérő (pedagógus vagy szülő) az  iskola által szervezett csoportos utazás keretében díjmentes vasúti utazás igénybevételével látogathatja meg intézményünket.

Intézményünk olyan programkínálatot nyújt, amely kiegészíti a formális oktatást, reflektál a köznevelés igényeire és folyamatos visszacsatolási lehetőséget biztosít a közoktatási intézmények számára.

A díjmentes utazásra tanítási évben – a  tanév rendjéről szóló miniszteri rendelet szerinti őszi, téli és tavaszi szünet kivételével – tanítási és – a látogatás szombati napra történő visszaigazolása esetén – szombati napokon van lehetőség.

További információk és kapcsolat: Levéltár-látogatás

Utolsó frissítés:

2017.12.14.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges