Jelenlegi hely

Pro Archivo Regni-díj, 2011

PRO ARCHIVO REGNI 2011
2014.02.21.
Czikkelyné Nagy Erika levéltári fotós, főmunkatárs a Pro Archivo Regni-díj 2011. évi díjazottja.

2011-ben a Pro Archivo Regni-díjat a Magyar Országos Levéltárért hosszú időn át végzett kiemelkedő munkájáért Czikkelyné Nagy Erika levéltári fotós, főmunkatárs kapta. A díjat Dr. Reisz T. Csaba, a Magyar Országos Levéltár főigazgatója adta át.

Czikkelyné Nagy Erika 1994 óta dolgozik a Magyar Országos Levéltár Reprográfiai főosztályán. Levéltári fotósként elévülhetetlen érdemeket szerzett a levéltári fotózás és reprográfiai munka modernizálásában. Neki köszönhetően a színes filmes fotográfia (1996-től), illetve a digitális fényképezés (2000-től) magas színvonalon működik, és igen széles skálán tudunk fotómásolatot szolgáltatni. 2008-ban elkészítette a „Felvétel-technikai kézikönyvet". Jelenleg a mikrofilmezési módszertan elkészítésén dolgozunk csapatmunkában. Ebből a készülő kiadványból megismerhetjük a mai dokumentum mikrofilmezés alapvető folyamatát, az előkészítéstől az állományba vételig és a kutatásig.

 

Tevékenységének köszönhetően a levéltári digitalizálás is lényeges változásokon ment keresztült, e téren 2000 és 2010 között látványos mennyiségi teljesítmények születtek. Szakmai tanácsaival nagyban elősegíti a levéltári reprográfiai munka minőségi színvonalának emelését.

A Pro Archivo Regni-díjról és az eddigi díjazottakról részletesebb információ itt található.

Munkája szakmai elismeréseként Laczlavik György, Lovász Gabriella és Renfer Ágnes tanácsosi címet, Benkő László, Bodócs Erzsébet, Csányi Gábor, Horváth Magdolna és Tóth Tiborné pedig munkatársi címet kapott.

 

Utolsó frissítés:

2015.07.24.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges