Jelenlegi hely

Pedagóguskártya elfogadóhely lett a levéltár

Pedagóguskártya elfogadóhely lett a levéltár
2023.05.22.
Pedagóguskártyával rendelkezők számára ingyenesen látogatható a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára.

A 2023-ban fennállásának 100. évét ünneplő Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára, a magyar történelem és államiság legfontosabb dokumentumainak őrzője, szeretettel várja a pedagógusokat a Bécsi kapu téri levéltári palota és A nemzet emlékezete – a magyar történelem mérföldkövei című kiállítás ingyenes megtekintésére.


Az épület az ország legnagyobb és legrégebbi gyűjteményét őrzi és egyben a legelső levéltári épület a történelmi Magyarország területén. A Pecz Samu tervezte palota, számos csodát és érdekes apró részletet rejt magában. Díszes oszlopfők, nemesi családok címerei és a kor elismert alkotójának, Dudits Andornak falfestményei elevenítik meg a magyar történelem különböző korszakait. Megtekinthetők továbbá Róth Miksa színes ólomüveg ablakai vagy Kőrösfői-Kriesch Laura textilműves munkái.


A nemzet emlékezete – A magyar történelem mérföldkövei című panorámavetítéssel kísért tárlat a 21. század interaktív eszközeit felhasználva mutatja be a magyar állam fennállásának ezer évét, történelmünk legfontosabb eseményeit.

Az érvényes Pedagógus kártyával rendelkezők hétköznap 10-16 óra között tekinthetik
meg a kiállítást, az épület vezetett bejárására hétfőnként és csütörtökönként 10.00 és 14.00 órakor biztosítunk lehetőséget.

 

Utolsó frissítés:

2023.05.25.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges