Jelenlegi hely

Online regisztrációk, online kikérések év végén

2020.12.14.
Tisztelt Kutatóink! A Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárának év végi zárása az Elektronikus Levéltári Portált is érinti.

Online kérést az MNL Országos Levéltára állományába tartozó anyagokra idén december 14-én tudnak legkésőbb leadni, ezután már csak 2021. január 4-én.

Az idén leadott online kérések iratanyagai az év végi revízió során a többi kéréshez hasonlóan visszavételre kerülnek.  Amennyiben ezeket még nem tudták átvenni vagy tovább szeretnék kutatni, jövőre újra ki kell kérniük. Az MNL Országos Levéltára állományából online kikérhető iratok köre pillanatnyilag nem változik: 2021. január 4-től a P, R, S, T, U és a V szekció (Magánlevéltárak, Mohács utáni gyűjtemények, Térképtár, Tervtár, Fényképgyűjtemények és Pecsétgyűjtemények) iratanyagára tudják kéréseiket továbbra is online leadni.

A 2020-ban leadott kutatói adatlapokat 2021-ben meg kell újítani a www.eleveltar.hu oldalon a személyes fiók kutatói adatlapok menüpontjában. Ha új kérelmet szeretne leadni, azt is ebben a menüpontban, 2021. január 1-jétől tudja megtenni.

A jövő évre vonatkozó időpontfoglalások rögzítésénél csak 2021. január 4-től érkezőket vesszük figyelembe. Ez továbbra is a megfelelő kutatóteremnek címzett e-mailen keresztül lehetséges (nagykutato@mnl.gov.hu, okut@mnl.gov.hu, daroczikutato@mnl.gov.hu). Az iratkiadás első napja – így az első foglalható időpont is – 2021. január 7.

Minden kutatónknak kellemes karácsonyi ünnepeket és egészségben gazdag boldog új évet kívánunk!

Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárának Kutatószolgálata

 

Utolsó frissítés:

2020.12.22.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges