Jelenlegi hely

Online könyvbemutató: Erdély – 1000 év öröksége

2020.07.21.
A jelenlegi helyzetre való tekintettel rendhagyó, online módon mutatjuk be az „Erdély – 1000 év öröksége” című új kötetünket.

A könyv egy összefogás eredményeként jelent meg: az erdélyi Iskola Alapítvány kereste meg a Magyar Nemzeti Levéltárat, hogy az ott őrzött ritkaságokat bemutatva közösen adjanak ki egy gazdagon illusztrált, tudományos igényű, színvonalas ismeretterjesztő kiadványt. Az ötletet felkarolta a Libri Kiadó is, az együttes munka eredménye pedig egy átfogó, informatív, a szakmai és a laikus olvasóközönség számára egyaránt izgalmas és látványos kötet lett.

Az alapötletről, a kötet szerkesztéséről, valamint annak tartalmáról Mikó Zsuzsanna, a Magyar Nemzeti Levéltár általános főigazgatóhelyettese, Molnár Antal a Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézetének igazgatója, valamint Nagy Zoltán Levente, az Iskola Alapítvány elnöke beszélgettek.
 



A kötet kapható a Libri boltjaiban, vagy megrendelhető az alábbi linken:
Kovács Zsuzsanna - Mikó Zsuzsanna - Szabó Csaba (szerk.): Erdély - 1000 év öröksége. Budapest–Kolozsvár: Libri Könyvkiadó Kft., 2020
 

Utolsó frissítés:

2020.10.26.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges