Jelenlegi hely

Nyári tábor a Levéltárban

2015.07.07.
Az idei évben, 2015. június 29- július 3. között, első alkalommal került sor a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárában az Időutazás játékos gyermektábor megrendezésére. A foglalkozások helyszínéül a Levéltár Bécsi kapu téri épületének termei, az Úri utcai könyvkötő műhely, valamint a Budai Vár historikus színterei szolgáltak.

A Múltvadászok és a Történész Palánták csoport tagjai a kutatás és felfedezés élményén keresztül ismerkedhettek meg régi iratokkal. A térképtárban és a raktárakban történt látogatás, valamint a történelmi események felelevenítése új élményekkel gazdagította őket.

Fotók: Czikkelyné Nagy Erika, Takács Ábel, Farkas Andrea

A levéltár-pedagógusok a foglalkozások alkalmával feldolgozott elméleti témákat, mint pl. a családfa-kutatás, a lovagi életmód és az írás történetének megismerése, változatos gyakorlati feladatokkal egészítették ki és tették a gyerekek számára átélhetővé. A restaurátorok segítségével fűzött kiskönyv és kódex elkészítése a könyvkötés izgalmas folyamatán vitte végig a résztvevőket. A drámapedagógusok közreműködésével eljátszott boszorkányper történetének feldolgozásával a másság és a tolerancia kérdését járták körül a gyerekek.

A tábor ideje alatt készült alkotásokat a záró kiállításon mutathatták be a fiatalok családjuknak és az érdeklődőknek.

Az egy hetesre tervezett nyári eseményen idén az intézmény munkatársainak gyermekei vettek részt. A Levéltár tervei szerint a jövőben a nyári tábor mindenki számára nyitottá válik.

 

 

Utolsó frissítés:

2016.04.21.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges