Jelenlegi hely

Kik vagyunk? - Magyarországi nemzetiségek | Finisszázs

2020.01.13.
A Magyar Nemzeti Levéltár nagyszabású időszaki tárlata 2020. január 20-án bezárja kapuit. A zenével kísért pezsgős záróünnepségre szeretettel várunk minden érdeklődőt!

17 órakor Dr. Szabó Csaba, a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgatója, a kiállítás kurátora mond köszöntőt, majd személyes kurátori tárlatvezetést tart a vendégeknek. 17.30-tól a Kardos – Vázsonyi duó délszláv hangzásvilágú koncertje gondoskodik a jó hangulatról.

A programon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött:

REGISZTRÁCIÓ

A kiállításról:

A magyar történelem alakulásának mindig szerves részét képezte a kulturális sokszínűség. A Kárpát-medencében a magyarok folyamatosan kapcsolatban álltak más nemzetiségekkel és nemzetekkel. Közös múltunknak voltak felemelő és tragikus pillanatai is, azonban az etnikumok szerepe Magyarország fejlődésében tagadhatatlan.

A Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárának kiállítása az együttélés dokumentumaiból válogat. A közös múltat átélhetővé teszik a kiállításon megtekinthető rövidfilmek is. Bolgárok, görögök, horvátok, németek, románok, romák, ruszinok, szerbek, szlovákok, szlovének, zsidók, illetve mára eltűnt etnikumok képviselői lépnek elénk a filmkockákon. Látjuk a róluk készült képeket, halljuk a hangjukat, a nyelvüket és a zenéiket.

http://mnl.gov.hu/mnl/ol/kik_vagyunk_magyarorszagi_nemzetisegek

 

Utolsó frissítés:

2020.01.24.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges